Radošā darbnīca “Ideju ģenerators: Kā top instalācija?” jauniešiem un mentoriem

Pasākums tapa sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju

19 February 2024 | Jaunumi

2024.gada 17. februārī mentorprogrammas jauniešiem un mentoriem bija lieliska iespēja piedalīties pasākumā – radošā nodarbībā “Ideju ģenerators: Kā top instalācija?”.

Nodarbības laikā iepazinām ne vien instalāciju veidošanas procesu no tās idejai līdz īstenošanai, bet arī praktiski radījām savas instalācijas. Komandu darba rezultātā tapa vairākas instalācijas, kurās mentorprogrammas jaunieši aktualizēja dažādas tēmas, piemēram, mentālā veselība, viedierīču ietekme uz indivīda izaugsmi un citiem. Nodarbības noslēgumā komandas prezentēja savus darbus un rosināja diskusijas par instalāciju tēmām. Jaunieši aktīvi līdzdarbojās instalāciju veidošanas procesā un dalījās ar savām pārdomām par aktualizētajiem tematiem.

Pēc pasākuma jauniešiem un mentoriem bija iespēja bez maksas doties ekskursijā pa Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un baudīt tā ekspozīciju. Daudzi no mūsu programmas jaunieši muzeju apmeklējuma pirmo reizi, līdz ar to tā viņiem bija unikāla pieredze un pirmais ieskats mākslas pasaulē.

Liels paldies par sadarbību pasākuma īstenošanā Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam un iespēju paplašināt jauniešu redzesloku!