Uzsākam jauno mentorprogrammu

9. decembrī Ziemassvētku noskaņās atklājām Mentorprogrammu 2024, kurā piedalīsies vairāk nekā 40 jaunieši un brīvprātīgie mentori

15 December 2023 | Jaunumi

2023. gada 9. decembrī Ziemassvētku noskaņās ar radošām aktivitātēm un spēlēm atklājām jauno mentorprogrammu, kurā piedalīsies vairāk nekā 40 mentorpāri. Katram jaunietim programmā ir individuāli piemeklēts pieaugušais mentors, kurš būs līdzās jaunietim un sniegs tieši viņam vajadzīgajā veidā nepieciešamo atbalstu. Savukārt kopīgajos pasākumos radām jauniešiem drošu vidi, kurā viņi jūtas uzklausīti un pieņemti.

Mentorprogrammu Latvijā īstenojam kopš 2010. gada, sniedzot individuālu atbalstu jauniešiem vecumā no 13 līdz 21 gadam. Mentorprogrammā jaunietis un viņa mentors kopīgi pavada laiku dažādās aktivitātēs un saņem Mentor Latvia atbalstītāju sniegtās iespējas apmeklēt kultūras, mākslas un izzinošus pasākumus, kas paplašina jaunieša redzesloku. Sadarbība ar mentoru ne tikai rada jaunietim sajūtu, ka līdzās ir drošs pieaugušais, kurš ir ieinteresēts jaunieša izaugsmē un sniegs padomu jebkurā dzīves situācijā, bet arī bagātina jaunieša pieredzi.

Īpašs paldies Rimi Latvia par iespēju īstenot ziedojumu vākšanas akciju “Dalies ar iespēju augt!”, kas norisinājās visos Rimi veikalos šīgada novembrī. Ar Rimi atbalstu esam varējuši sasniegt vēl vairāk jauniešus, kuriem pietrūkst ģimenes rūpes un sniegt iespēju piedalīties individuālajā mentorprogrammā.

Paldies Laima un Selga par sarūpēto svētku galdu mentorprogrammas atklāšanas pasākumā un biedrībai “Papardes zieds” par dāvanām jauniešiem.