Dāvini iespēju būt līdzās!

Aicinām uzņēmumus atbalstīt mazāk aizsargātus jauniešus Ziemassvētkos

6 November 2023 | Jaunumi

Ziemassvētki ir ģimenes svētki, ko ierasti pavadām ar saviem mīļajiem. Arvien vairāk cilvēku novērtē iespēju būt kopā ar saviem tuviniekiem, nozīmīgas attiecības vērtējot augstāk kā dāvanu pasniegšanas un saņemšanas procesu. Kopā pavadītais laiks ir lielākā dāvana, ko varam sniegt viens otram.

Tomēr ne visiem ir iespēja būt kopā ar saviem mīļajiem un ne visiem ir ģimenes, kuru lokā sagaidīt gada sirsnīgākos svētkus. Mentor Latvia strādā ar mazāk aizsargātiem jauniešiem, kuriem pietrūkst ģimenes rūpes un vecāku atbalsts. Mūsu programmā nonāk jaunieši vecumā no 12 līdz 21 gadam, kuri dzīvo ārpus ģimenes aprūpē vai kuru vecāki nespēj sniegt pilnvērtīgu atbalstu.

Tāpēc aicinām uzņēmumus, kuriem rūp jauniešu izaugsme, uzdāvināt jaunietim Ziemassvētkos gadu ar atbalstošu pieaugušo – mentoru. Atbalstot mūsu īstenoto programmu, jūs dāvāsiet iespēju jaunietim saņemt individuālu mentora atbalstu vesela gada garumā. Šis atbalsts ir patiesi nozīmīgs ikvienam jaunietim mentorprogrammā, un tā ieguvums ir ilgtermiņā.

Kāpēc atbalstīt?

  • Mentorprogramma ir jēgpilns ilgtermiņa ieguldījums un var būt būtisks solis jaunieša labākas nākotnes veidošanai.
  • Jaunietis saņems individuālu mentora atbalstu, kas sekmēs jaunieša spēju labāk sagatavoties patstāvīgai dzīvei ārpus ierastās vides.
  • Jaunietis mentorprogrammā paplašinās redzesloku un saskatīs vairāk vērtīgu iespēju dzīvē.
  • Esot mentorprogrammā, jaunietis būs drošā un pieņemošā vidē, kas sekmēs viņa izaugsmi un spēju līdzdarboties ar citiem cilvēkiem.
  • Jaunietis iemācīsies dzīvei svarīgas prasmes, piemēram, spēju labāk tikt galā ar emocionāla rakstura izaicinājumiem, pārvaldīt savas finanses, veidot uzticības pilnas attiecības ar līdzcilvēkiem, attīstīs komunikācijas un sadarbības prasmes.
  • Jaunietim līdzās būs pieaugušais, kurš viņu uzklausīs, emocionāli atbalstīs un krīzes gadījumā rīkosies, lai palīdzētu jaunietim.

Uzņēmumu sniegtajam atbalstam būs ilgtermiņa sociāla ietekme. Tā nebūs vienreizēja dāvana, bet gan būtiska iespēja jaunietim ar mentora atbalstu veidot savu nākotni labāku jau šodien.

Atbalstīt mentorprogrammu, iespējams, ziedošanas latformā Mentor Latvia mājaslapā https://mentor.lv/?form=FUNQZJDBVRD.

Aicinām arī individuālus ziedotājus ziedot un atbalstīt jauniešus, kuriem pietrūkst ģimenes rūpes, lai viņi satiktu pieaugušos, kuri iedvesmos uz vērtīgām izmaiņām dzīvē un labākas nākotnes veidošanu.