Raidījumā “Jauna diena” iepazīstinām ar mentorprogrammu

Mentor Latvia izpilddirektore Edīte Zvirbule Latvijas Televīzijas raidījumā "Jauna diena" stāsta par individuālo mentoringu un mentora pienesumu jauniešu izaugsmē, kā arī to, kā sabiedrība var palīdzēt mazāk aizsargātiem jauniešiem

25 September 2023 | Jaunumi

25. septembrī Mentor Latvia izpilddirektore Edīte Zvirbule Latvijas Televīzijas raidījumā “Jauna diena” dalījās ar informāciju par to, kas ir mentorprogramma, kā mentors sadarbojas ar jaunieti un kādu atbalstu saņem jaunietis, kā arī to, kā sabiedrība var iesaistīties un palīdzēt mazāk aizsargātiem jauniešiem, kuriem pietrūkst ģimenes rūpes.

Edīte Zvirbule uzsvēra mentorprogrammas individuālo pieeju katram jaunietim un to, ka jaunietis, kurš nonāk mentorprogrammā, saņem atbalstu tieši viņam vajadzīgajā veidā.

Mentorprogrammā brīvprātīgais mentors sadarbojas ar jaunieti un sniedz nepieciešamo emocionālo atbalstu, lietderīgi pavada laiku kopā, kā arī uzklausa jaunieti bez vērtējuma, ja tas vajadzīgs, sniedz padomu un savu redzējumu par konkrēto situāciju / problēmjautājumu, dalās ar savu dzīves pieredzi un izaicinājumiem, palīdzot jaunietim labāk sagatavoties patstāvīgai dzīvei.

Raidījuma ieraksts pieejams šeit.