Rimi uzsāk ziedojumu kampaņu jauniešiem, kuriem trūkst ģimenes atbalsta

Rūpēs par Latvijas jauniešu nākotni jauniešu atbalsta biedrība Mentor Latvia un veikalu tīkls Rimi jau septīto reizi uzsāk kampaņu Dalies ar iespēju augt! Kampaņa sāksies šonedēļ un turpināsies līdz novembra beigām, aicinot sabiedrību finansiāli atbalstīt emocionālās veselības stiprināšanu jauniešiem, kuriem ikdienā trūkst ģimenes atbalsta

11 September 2023 | Jaunumi

Mentorprogramma strādā galvenokārt ar 15–19 gadu veciem jauniešiem no ārpusģimenes aprūpes, lai palīdzētu sagatavoties patstāvīgas dzīves uzsākšanai un sekmētu iekļaušanos sabiedrībā. Pieaugušie mentori sniedz gan emocionālu, gan praktisku atbalstu, individuāli pielāgojot to katra jaunieša vajadzībām. Mentori palīdz jauniešiem īstenot ieceres atbilstoši jauno cilvēku interesēm un vajadzībām redzesloka un pieredzes paplašināšanai. Tāpat reizi mēnesī Mentor Latvia rīko pasākumus par aktuāliem tematiem, lai palīdzētu jauniešiem izprast sevi, gūt motivāciju mācībām un pozitīvai mijiedarbībai ar līdzcilvēkiem, veidot veselīgas attiecības un pieņemt patstāvīgus lēmumus.

“Ik gadu par mentoriem piesakās augsti motivēti pieaugušie, kas ir gatavi savu brīvo laiku nesavtīgi veltīt gados jauniem cilvēkiem, kuriem tas ir visvairāk vajadzīgs, – jauniešiem, kuriem nav ģimenes un kuri dzīvo institūcijās. Mentoru darbs ir ieguvums visai sabiedrībai, jo, programmas ietvaros veselu gadu esot kopā ar jaunieti, tas palīdz jaunietim labāk sagatavoties patstāvīgai dzīvei un veiksmīgāk iekļauties sabiedrībā. Šī brīža ģeopolitiskā un ekonomiskā situācija valstī rada nopietnus izaicinājumus Mentor Latvia finansējuma piesaistei un programmas ilgtermiņa nodrošināšanai, tāpēc mentorprogrammas jauniešiem ziedotāju atbalsts ir vēl svarīgāks nekā agrāk,” stāsta Mentor Latvia izpilddirektore Edīte Zvirbule.

“Kvalitatīva dzīve ikvienam cilvēkam neatkarīgi no tā, kāds ir šīs dzīves “sākuma komplekts”, – tai būtu jābūt pašsaprotamai iespējai. Jauniešiem, kuriem nav ģimenes, kas spētu atbalstīt un iedrošināt dzīves pārmaiņās, ir vajadzīgs līdzcilvēku atbalsts. Mēs esam viena sabiedrība, un mūsu visu rokās ir tas, kā veidosies Latvijas sabiedrības nākotne un cik laimīgi un spējīgi cilvēki te dzīvos. Tāpēc ar gandarījumu jau septīto reizi iesaistāmies Mentor Latvia ziedojumu vākšanas kampaņā un aicinām ikvienu sniegt palīdzīgu roku mazāk aizsargātiem jauniešiem,” aicina Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

Iepriekšējās Mentor Latvia kampaņās sešu gadu laikā ar Rimi palīdzību saziedotie līdzekļi ļāvuši sniegt mentoru atbalstu 150 jauniešiem, palīdzot apgūt un stiprināt ikdienā nepieciešamās prasmes, un paplašināt atbalsta tīklu no Rīgas uz Latvijas reģioniem, kur riska grupas jauniešiem īpaši nepieciešams atbalsts.

Mentorprogramma ir vienīgais projekts Latvijā, kurā mentors jeb padomdevējs atbalsta jaunieti viņam vajadzīgā veidā vesela gada garumā, turklāt dara to bez atlīdzības. Mentorprogrammu Latvijā īsteno bezpeļņas organizācija Mentor Latvia, tās ideja nāk no Zviedrijas. Programmas 11 pastāvēšanas gadu laikā praktiska un emocionāla palīdzība sniegta teju 500 jauniešiem, kuri ikdienā nesaņem pietiekamu ģimenes atbalstu.

Ziedot kampaņai Dalies ar iespēju augt! iespējams ziedojumu kastītēs Rimi veikalos vai ar Mans Rimi naudas pārskaitījumu.

Par Rimi Latvia
Rimi Latvia ir vadošais pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā ar vairāk nekā 130 dažādu formātu veikaliem visā Latvijā (Rimi Hyper, Rimi Super, Rimi Mini un Rimi Express). Kopš 2019. gada darbību uzsācis arī Rimi e-veikals, nodrošinot ērtu produktu iegādi internetā un piegādi vairākos Latvijas reģionos. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 5800 darbinieku. Rimi misija ir atbalstīt veselīgas un videi draudzīgas izvēles, padarot katru dienu arvien labāku mūsu pircējiem. Rimi Latvia ir daļa no uzņēmuma Rimi Baltic, kas apvieno vairāk nekā 290 Rimi veikalu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Vairāk: https://www.rimi.lv/