Mentor Latvia runā par mazāk aizsargātiem jauniešiem svarīgiem jautājumiem

Pirmo reizi jauniešu atbalsta biedrības "Mentor Latvia" pastāvēšanas vēsturē organizējam divas diskusijas sarunu festivālā "Lampa" par jauniešiem aktuāliem jautājumiem

13 June 2023 | Jaunumi

Šogad sarunu festivālā LAMPA kļuva par platformu jauniešu atbalsta biedrībai Mentor Latvia, kur mēs varējām runāt par mazāk aizsargātu jauniešu izaicinājumiem, nepieciešamo atbalstu gan no valsts, gan sabiedrības kopumā, kā arī par pašu jauniešu resursiem, lai labāk sagatavotos patstāvīgai dzīvei.

Diskusijā “Jā! Jaunietim” runājam par jauniešiem pieejamo atbalstu un sabiedrības iesaisti 

Mums svarīgi bija uzklausīt jauniešu viedokli, tāpēc diskusijā “Jā! Jaunietim!” piedalījās arī mentorprogrammas dalībniece Kristiana, kura ar savu mentori Lauru sadarbojas jau divus gadus un novērtē viņas sniegto atbalstu. Priecājamies, ka runātāju pulkam pievienojās arī Labklājības ministrijas Bērnu un ģimenes politikas departamenta direktore Ilze Kurme un Rīgas pašvaldības bērnu un jauniešu centra direktors Kaspars Jasinkevičs. Savukārt Latvijas Televīzijas raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” redaktore Sanita Miķelsone dalījās ar savu viedokli, kā ir būt līdzās jaunietim, kurš savas dzīves gaitas pavadījis daudzās institūcijās. Mentor Latvia izpilddirektore Edite Zvirbule diskusijā stāstīja par organizācijas pieredzi darbā ar mazāk aizsargātiem jauniešiem, mentorprogrammas pienesumu šo jauniešu izaugsmē un ikviena indivīda iesaistes iespējas atbalsta sniegšanā.

Diskusijā “JĀ! Jaunieši uzsāk patstāvīgu dzīvi! Kā?” jaunieši dalās ar viedokli par izaicinājumiem patstāvīgas dzīves uzsākšanā 

Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas skatuvē Mentor Latvia organizēja diskusiju, kurā piedalījās jaunietes Kristiana un Paula, kā arī klīniskā un veselības psiholoģe Inese Klote.

Jaunietes runāja par savu ceļu patstāvīgas dzīves uzsākšanā un ceļā uz patstāvīgu dzīvi, dalījās ar pieredzi un praktiskiem ieteikumiem, kā pārvarēt šķēršļus un kādi ir risinājumi izaicinājumu pilnos brīžos, kas saistīti ar emocionālo veselību, budžeta plānošanu, sadarbību un attiecībās ar līdzcilvēkiem un citiem jauniešiem svarīgiem aspektiem. Kristianas un Paulas stāstījumu papildināja klīniskā un veselības psiholoģe Inese Klote, kura sniedza speciālista skatījumu uz problēmjautājumiem un praktiskus ieteikumus šķēršļu pārvarēšanā.

Sirsnīgi pateicamies visiem runātājiem par dalību Mentor Latvia rīkotajās diskusijās!