Mentori iedvesmo jauniešus pirmajai darba pieredzei

Pasākumā "Mans sapņu darbs" mentori dalījās ar saviem pieredzes stāstiem par karjeras uzsākšanu, studiju izvēli un izaicinājumiem ceļā uz savu profesiju

30 March 2023 | Jaunumi

Mentor Latvia vismaz reizi mēnesī rīko jauniešu interesēm un vajadzībām pielāgotus pasākumus. Mēs izglītojam jauniešus par aktuāliem jautājumiem, lai viņi veiksmīgāk sagatavotos patstāvīgai dzīvei. Martā organizējām izglītojošus pasākumus, kas ne tikai iedvesmo jauniešus meklēt darba iespējas un iegūt pirmo profesionālo pieredzi, bet arī apgūt praktiskas iemaņas CV veidošanā, sagatavoties darba intervijai, izvērtēt darba piedāvājumus un potenciālā darba devēja profilu.

23. martā pasākumā “Mans sapņu darbs” tiešsaistē brīvprātīgie mentori dalījās ar savu pirmo darba pieredzi, izaicinājumiem un šķēršļiem karjeras mērķu sasniegšanā, kā arī praktiskiem ieteikumiem darba meklēšanā, studiju izvēlē un atbildēja uz jauniešu jautājumiem.

Mentorprogrammas būtība ir individuālas uzmanības veltīšana jaunietim, kuram pietrūkst ģimenes atbalsta. Katrs jaunietis saņem individuālu brīvprātīgā mentora atbalstu, kurš ne tikai ir līdzās jaunietim svarīgos dzīves brīžos, bet arī sekmē jaunieša mērķu izvirzīšanu un piepildīšanu. Mēs ticam, ka lielākā vērtība ir mentora un jaunieša kopā pavadītais laiks, kas var pozitīvi ietekmēt jaunieša nākotnes izvēles.