Mentor Latvia piedalās darba iespēju festivālā “Visiem!”

Esam gandarīti, ka festivālā piedalījās daudz dažādās nozarēs strādājoši uzņēmumi, kas ir atvērti jauniešiem un ir gatavi sniegt atbalstu, lai palīdzētu jauniešiem sekmīgāk iekļauties darba tirgū

21 September 2022 | Jaunumi

2022. gada 16. septembrī jauniešu atbalsta biedrība “Mentor Latvia” piedalījās darba iespēju festivālā “Visiem!”, ko rīkoja sociālais uzņēmums “Ligero”. Festivāla iecere bija savest kopā uzņēmējus ar potenciālajiem darbiniekiem, īpaši “neredzamajām” grupām – jauniešiem bez darba pieredzes un cilvēkiem ar invaliditāti.

Nereti tieši jauniešiem ir liels izaicinājums atrast pirmo darbavietu pieredzes trūkuma dēļ.  Mentorprogrammā bieži sastopamies ar jauniešiem, kuri vēlas iegūt pirmo darba pieredzi un kuriem nepieciešams papildus atbalsts, lai atrastu darbu. Šādos gadījumos mentors var sekmēt jaunieša virzību uz mērķi un ieteikt, kā veiksmīgāk atrast sev piemērotāko darbavietu pirmās profesionālās pieredzes iegūšanai.

Esam gandarīti, ka festivālā piedalījās daudz dažādās nozarēs strādājoši uzņēmumi, kas ir atvērti jauniešiem un ir gatavi sniegt atbalstu, lai palīdzētu jauniešiem sekmīgāk iekļauties darba tirgū. Festivālā bija iespējams ne tikai praktiski izmēģināt dažādus arodus un profesijas, bet arī iepazīties ar uzņēmumu pārstāvjiem un uzdot sev interesējošos jautājumus.

Paldies organizatoriem par lielisko pasākumu! Ceram, ka arī nākotnē notiks šādi festivāli, kas sniedz ieskatu jauniešiem profesiju pasaulē un izpratni par profesijām nepieciešamajām iemaņām.

Lai palīdzētu jauniešiem labāk sagatavoties darba intervijai, esam sagatavojuši dažus padomus, kas pieejami šeit.