Kampaņā “Dalies ar iespēju augt!” jauniešu emocionālās veselības stiprināšanai saziedoti vairāk nekā 13 000 eiro

Rūpēs par Latvijas jauniešu emocionālo veselību jauniešu atbalsta biedrība Mentor Latvia un veikalu tīkls Rimi jau sesto gadu īsteno kampaņu “Dalies ar iespēju augt!”. Kampaņas laikā no 1. februāra līdz 6.martam Rimi veikalos visā Latvijā jauniešu mentorprogrammai saziedoti 13 594,23 eiro. Tie tiks izlietoti emocionālās veselības stiprināšanai jauniešiem, kuriem ikdienā trūkst ģimenes atbalsta

1 April 2022 | Jaunumi

Mentorprogramma strādā galvenokārt ar 15–19 gadu veciem jauniešiem no ārpusģimenes aprūpes, lai palīdzētu sagatavoties patstāvīgas dzīves uzsākšanai un sekmētu iekļaušanos sabiedrībā. Pieaugušie mentori sniedz gan emocionālu, gan praktisku atbalstu, individuāli pielāgojot to katra jaunieša vajadzībām. Tā kā Covid-19 pandēmijas laiks izgaismojis daudz izaicinājumu, ar ko ikdienā saskaras jaunieši, īpaši no dažādām riska grupām, šogad programmas fokusā ir jauniešu emocionālās veselības stiprināšana.

“Pateicoties ziedotāju dāsnajam atbalstam, mēs spēsim atbalstīt vismaz 20 jauniešus, kuri šogad varēs saņemt individuālu mentora palīdzību patstāvīgas dzīves uzsākšanas periodā. Mentorprogrammas būtība ir atbalsts un uzmanības veltīšana jaunietim, kas ir būtisks aspekts laikā, kad arvien vairāk jauniešu saskaras ar emocionālās veselības izaicinājumiem. No sirds pateicamies Rimi Latvia par ilggadējo sadarbību un ikvienam, kurš ar savu ziedojumu piedalās sociāli neaizsargāto jauniešu atbalstīšanā,” saka Mentor Latvia administratīvā vadītāja Lolita Cīrule.

Mentorprogrammas galvenais uzdevums ir izrādīt atbalstu un veltīt uzmanību katram jaunietim individuāli. Arī pandēmijas laikā šis fokuss nav mainījies: ja nav iespējams satikties klātienē, mentors un jaunietis regulāri sazinās digitālajā vidē un, tiklīdz iespējams, tiekas un darbojas klātienē. Mentors palīdz jaunietim īstenot ieceres atbilstoši jaunieša interesēm un vajadzībām redzesloka un pieredzes paplašināšanai. Tāpat reizi mēnesī Mentor Latvia rīko pasākumus par aktuāliem tematiem, lai palīdzētu jauniešiem izprast sevi, gūt motivāciju mācībām un pozitīvai mijiedarbībai ar līdzcilvēkiem, veidot veselīgas attiecības un pieņemt patstāvīgus lēmumus.

“Kvalitatīva dzīve ir liela vērtība, kas jāveido un par ko jārūpējas visu mūžu. Taču tai jābūt pašsaprotamai vērtībai, kas pienākas katram cilvēkam. Mēs nevaram nokārtot jauniešu dzīvi viņu vietā, taču varam iesaistīties un palīdzēt atrast savu ceļu dzīvē tiem, kam trūkst pašu tuvāko cilvēku atbalsta. Rimi ik dienu atgādina sabiedrībai par atbildīgām izvēlēm, lai dzīvotu saskaņā ne tikai ar sevi, bet arī ar apkārtējo vidi. Atbildīga izvēle ir arī veselas un laimīgas sabiedrības veidošana, īstenojot ilgtspējības mērķus visās dzīves jomās. Tāpēc pateicamies par atbalstu katram, kas ziedojis šai kampaņai rūpēs par nākotnes sabiedrību,” pauž Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.

Šī ir jau sestā reize, kad kampaņa “Dalies ar iespēju augt!” tiek īstenota ar Rimi Latvia atbalstu, un tās laikā saziedotie līdzekļi tiks izmantoti programmas īstenošanai no šī gada pavasara. 2020. gadā labdarības akcijā tika saziedoti 18 364 eiro, kas deva iespēju mentorēt 20 jauniešus.

Par mentorprogrammu

Mentorprogramma ir vienīgais projekts Latvijā, kurā mentors jeb padomdevējs atbalsta jaunieti viņam vajadzīgā veidā vesela gada garumā, turklāt dara to bez atlīdzības. Mentorprogrammu Latvijā jau vienpadsmito gadu īsteno bezpeļnas organizācija Mentor Latvia, un tās ideja nāk no Zviedrijas. Programmas 11 pastāvēšanas gadu laikā praktiska un emocionāla palīdzība sniegta teju 500 jauniešiem, kuri ikdienā nesaņem pietiekamu ģimenes atbalstu.

Par Rimi Latvia

Rimi Latvia ir vadošais pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā ar vairāk nekā 130 dažādu formātu veikaliem visā Latvijā (Rimi Hyper, Rimi Super, Rimi Mini un Rimi Express).  Kopš 2019. gada darbību uzsācis arī Rimi e-veikals, nodrošinot ērtu produktu iegādi internetā un piegādi vairākos Latvijas reģionos. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 6500 darbinieku. Rimi misija ir atbalstīt veselīgas un videi draudzīgas izvēles, padarot katru dienu arvien labāku mūsu pircējiem. Rimi Latvia ir daļa no uzņēmuma Rimi Baltic, kas apvieno vairāk nekā 290 Rimi veikalu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Vairāk: https://www.rimi.lv/

 

Papildu informācija: 

Līva Rancāne 

Mentor Latvia sabiedrisko attiecību speciāliste

Mob. tālr. +371 26818377

[email protected]

 

Papildu informācija:

Juris Šleiers

Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītājs

Mob.tālr.: +371 26 161 435

[email protected]