Pateicoties mūsu sadarbības partneru un ziedotāju atbalstam 2020. gadā, esam palīdzējuši 35 jauniešiem

Paldies Rimi Latvia, Deloitte Latvia un BNI Morbergs par vērtīgo atbalstu jauniešu mentorprogrammai

9 January 2021 | Jaunumi

Paldies mūsu sadarbības partneriem un ziedotājiem Rimi Latvia, Deloitte Latvia un BNI Morbergs kluba biedriem, kuru atbalsts ir bijis nozīmīgs mūsu programmas jauniešiem 2020. gadā.

“Atbalsts, ko pagājušajā gadā saņēmām no Rimi Latvia, Deloitte Latvia un BNI Morbergs kluba biedriem ir būtisks mentorprogrammas pastāvēšanai un attīstībai Latvijā. Tā kā esam bezpeļņas organizācija, ikviens ziedojums mums ir vērtīgs. Tie nav tikai finanšu līdzekļi, bet būtiski resursi jauniešu atbalstam un izaugsmei,” ziedotāju atbalstu novērtē Mentor Latvia valdes priekšsēdētāja Dace Ljusa.

Patiecoties šim atbalstam, mēs varējām palīdzēt jauniešiem, kuriem tas visvairāk ir nepieciešams. 2020. gadā atbalstu saņēma 35 jaunieši, kuriem pietrūkst ģimenes rūpju. Mentorprogrammā jaunieši saņem ne tikai individuālu mentora atbalstu un uzmanību, bet arī iespēju piedalīties Mentor Latvia rīkotajos izglītojošos pasākumos par viņiem aktuālām tēmām (budžeta plānošana, attiecību veidošana, emocionālā labsajūta u.c.).

“2020. gads mentorprogrammai bijis izaicinošs Covid-19 izraisītās pandēmijas dēļ, jo mūsu programmas pamatā ir mentora un jaunieša sadarbība klātienē, kā arī klātienes pasākumi. Taču mēs radām iespēju mentorprogrammu nodrošināt digitālā formātā, kas sniedza iespēju paplašināt jauniešu loku, kuri saņem atbalstu. Fiziskā atrašanās vieta kļuvusi mazāk būtiska, jo mūsu pieredze rāda, ka mentors un jaunietis veiksmīgi var sadarboties arī attālināti. Turklāt mūsu novērojumi liecina, ka tieši šajā laikā pieauga mentoru un jauniešu komunikācijas biežums, ņemot vērā to, ka klātienes tikšanās kādu laiku nebija iespējamas,” stāsta Mentor Latvia programmu vadītāja Ulla Zumente-Steele.

Iepazīsties ar mentorpogrammas rezultātiem 2020. gadā!