Kampaņā “Dalies ar iespēju augt!” varēs atbalstīt jauniešus no ārpusģimenes aprūpes

Šonedēļ visos Rimi veikalos uzsākam labdarības kampaņu “Dalies ar iespēju augt!”. Akcijas laikā jau piekto gadu visos Rimi veikalos Latvijā varēs ziedot mentorprogrammas jauniešiem, kuriem ikdienā trūkst ģimenes atbalsta

29 September 2020 | Jaunumi

Šonedēļ visos Rimi veikalos uzsākta labdarības kampaņa “Dalies ar iespēju augt!”, ko rīko jauniešu atbalsta organizācija Mentor Latvia. Akcija norisinās jau piekto gadu. Tās laikā visos Rimi veikalos Latvijā varēs ziedot mentorprogrammas jauniešiem, kuriem ikdienā trūkst ģimenes atbalsta.

Mentorprogramma ir sociāls projekts, kas strādā ar jauniešiem no ārpusģimenes aprūpes un ģimenēm, kurās vecākiem ir ierobežotas iespējas sniegt atbalstu. Jaunieši, kuri piedalās mentorprogrammā, iegūst uzticības personu un padomdevēju – mentoru.

“Mēs veidojam jaunietim labvēlīgu vidi un parādām, ka dzīvot var arī veselīgi, bez kaitīgām vielām un destruktīvām attiecībām. Galvenokārt strādājam ar jauniešiem, kuriem “dzīve nav iedalījusi labākās kārtis”, un kuriem ikdienā pietrūkst ģimenes gādīgās rūpes,” pieredzē dalās Mentor Latvia administratīvā vadītāja Lolita Cīrule.

Mentorprogrammā jaunietis saņem praktisku un emocionālu palīdzību, kas sekmē viņa iekļaušanos sabiedrībā un sagatavo patstāvīgas dzīves uzsākšanai. Kampaņas “Dalies ar iespēju augt!” laikā saziedotie līdzekļi tiks izlietoti programmas īstenošanai 2021. gadā.

“Lepojamies, ka jau piekto gadu pēc kārtas varam atbalstīt jauniešus pozitīvām pārmaiņām dzīvē. Ziedojumu akcijā visi savāktie līdzekļi Rimi veikalos tiks izmantoti, lai atbalstītu un attīstītu Mentor Latvia mentorprogrammu. Aicinām mūsu klientus būt aktīviem un iesaistīties ziedošanā, lai iedrošinātu jauniešus īstenot mērķus un veicināt viņu izaugsmi. Esam pārliecināti, ka katrs sniegtais atbalsts ir solis pretim lielākiem, nozīmīgākiem rītdienas darbiem un sapņiem,” stāsta Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala.

Par mentorprogrammu

Šis ir unikāls projekts Latvijā, kurā mentors atbalsta jaunieti viņam vajadzīgā veidā gada garumā, turklāt dara to bez atlīdzības. Mentorprogrammu Latvijā jau desmito gadu īsteno bezpeļnas organizācija Mentor Latvia. Šo gadu laikā praktiska un emocionāla palīdzība sniegta vairāk kā 400 jauniešiem. Programmas ieguvums mērāms pat mazos notikumos, kas mainījuši jaunieša ikdienu – skolas pabeigšana, jauni draugi, atbrīvošanās no kaitīgiem ieradumiem, darba atrašana.