Norisinājies pirmais jaunās mentorprogrammas pasākums klātienē – pārgājiens

18. jūlijā, notika pirmais Mentor Latvia klātienes pasākums – pārgājiens. Pasākumā piedalījās 2020. gada mentorprogrammas jaunieši un mentori

25 July 2020 | Jaunumi

Sestdien, 18. jūlijā, notika pirmais Mentor Latvia klātienes pasākums – pārgājiens. Pasākumā piedalījās 2020. gada mentorprogrammas jaunieši un mentori. Pārgājiena dalībnieki mēroja aptuveni 12 kilometru garu maršrutu Kūdra – Akača ezers – Slokas ezers Ķemeri. Pārgājiena laikā risinājām kopīgus komandu uzdevumus, tādejādi stiprinot sadarbību starp mentoriem un jauniešiem, kā arī dodot iespēju iepazīt labāk vienam otru.

“Pēc vairāku mēnešu attālinātas sadarbības mums bija patiess prieks satikt jaunās mentorprogrammas dalībniekus klātienē. Programmu šogad uzsākām digitāli, un līdz ar to tikai daļa mentoru pēdējā mēneša laikā bija paguvuši satikt savus mentorējamos jauniešus klātienē. Uzturot žiglu gājiena tempu un gaiņājot  neatlaidīgos dundurus, vienlaikus risinājām gan jautras, gan nopietnas sarunas par dzīvi –  kādus pārsteigumus un pārbaudījumus tā mums katram atklājusi šajā pavasarī. Esam pielāgojušies jaunajiem apstākļiem, un mentorprogrammu varēsim īstenot atbilstoši situācijai – klātienē vai attālināti. Tas nemaina mentorprogrammas būtību – mentora un jaunieša sadarbību ar” mērķi motivēt jaunieti izaugsmei un patstāvīgas dzīves uzsākšanai,” saka biedrības Mentor Latvia programmu vadītāja Ulla Zumente-Steele.

Pārgājiena laikā ar dāsnu Rimi Latvija atbalstu sarūpējām dalībniekiem uzkodu pauzes. Ievērojot piesardzības pasākumus, katrs pārgājiena dalībnieks uzkodas un dzeramo ūdeni saņēma individuālā SEB bankas ziedotā iepakojumā. “Mūsu draugi un sadarbības partneri Rimi Latvija sniedza nozīmīgu palīdzību šī pasākuma īstenošanā. Liels paldies Rimi par sadarbību un vēlmi iesaistīties atbalsta sniegšanā mentorprogrammas jauniešiem,” uzsver Mentor Latvia administratīvā vadītāja Lolita Cīrule.

Rūpējoties par mentorprogrammas dalībnieku drošību un veselību, Mentor Latvia arī turpmāk rīkos kopīgus pasākumus mentorprogrammas dalībniekiem, izvērtējot epidemioloģisko situāciju un valstī noteiktos ierobežojumus.

Pateicamies mentoriem Gunai Grāmatniecei un Tomam Vāverem par maršruta un komandu uzdevumu sagatavošanu, kā arī  noderīgajiem padomiem jauniešiem veiksmīgai pārgājienu plānošanai nākotnē.