Pirmo reizi jauno mentorprogrammu uzsākam digitāli

Aprīlī mentorprogrammu attālināti uzsāk 18 mentorpāri. Jauno mentorprogrammu nodrošināsim tiešsaistē, ievērojot sociālās distancēšanās nosacījumus

27 April 2020 | Jaunumi

Ievērojot koronavīrusa “Covid-19” izplatību un ārkārtējās situācijas izsludināšanu, esam veikuši izmaiņas mentorprogrammas norisē. Valstī pastāvošo  ierobežojumu laikā, kā arī pēc ārkārtējās situācijas, jauno mentorprogrammu nodrošināsim tiešsaistē, ievērojot sociālās distancēšanās nosacījumus. Šī gada aprīlī mentorprogrammu attālināti uzsāk 18 mentorpāri.

“Mēs kā sociāli atbildīga organizācija ievērojam valstī pastāvošos ierobežojumus. Mums rūp programmas dalībnieku veselība, tāpēc arī pēc ārkārtējās situācijas mentorprogrammu īstenosim digitālā formātā, nodrošinot tās pamatideju – mentora un jaunieša sadarbību. Pašlaik arī kopīgos izglītojošos pasākumus un mentoru atbalsta grupas psihologa vadībā organizēsim attālināti. Šis ir izaicinājums, kas sniegs mums un mentorprogrammas dalībniekiem jaunu pieredzi, ar kuru dalīsimies jau pēc pirmajiem interaktīvajiem pasākumiem,” uzsver Mentor Latvia valdes priekšsēdētāja Dace Ljusa.

Mentorprogramma Latvijā notiek jau vienpadsmito gadu, un tās ideja nāk no Zviedrijas. Programmas pastāvēšanas laikā praktiska un emocionāla palīdzība sniegta aptuveni 400 jauniešiem, kuri ikdienā nesaņem pietiekamu ģimenes atbalstu. Biedrība Mentor Latvia šīgada aprīlī svin savu desmit gadu jubileju.