Iedvesmo jaunieti! Piesakies par mentoru

Piesakies par brīvprātīgo mentoru jaunietim jaunajā - 2020. gada mentorprogrammā Rīgā un Jelgavā līdz 10. martam

4 February 2020 | Jaunumi

Jauniešu atbalsta organizācija Mentor Latvia izsludina jauno mentoru pieteikšanos 2020. gada mentorprogrammai Rīgā un Jelgavā. Pieteikšanās, aizpildot pieteikuma anketu elektroniski līdz 10. martam. 

Kas ir mentorprogramma?

Mentorprogramma ir sociāls projekts, kas strādā ar jauniešiem no ārpusģimenes aprūpes un ģimenēm, kurās vecākiem ir ierobežotas iespējas sniegt atbalstu.

Šis ir unikāls un vienīgais projekts Latvijā, kurā mentors jeb padomdevējs atbalsta jaunieti viņam vajadzīgā veidā vesela gada garumā, turklāt dara to bez atlīdzības.

Mentors ir padomdevējs – jaunieša atbalsta un uzticības persona vecumā no 25 gadiem.

Mentorprogramma ilgst gadu, tās laika mentors ar jaunieti tiekas apmēram divas reizes menesī. Mentors pavada saturīgi laiku kopā ar jaunieti, iedvesmo viņu un palīdz jaunietim aktuālos jautājumos ar padomiem un praktisku palīdzību atbilstoši situācijai.

Ieguvumi, piedaloties mentorprogrammā:

  • Dalība unikālā sociālā projektā
  • Iespēja attīstīt Iīderības prasmes, spēju motivēt un iedvesmot
  • Jauni draugi un redzesloka paplašināšana
  • Gandarījuma sajūta

Kā notiek mentorprogramma?

Katram jaunietim programmā tiek nodrošināts individuāls mentors. Mentor Latvia pirms programmas uzsākšanas veic individuālas intervijas gan ar mentoriem, gan jauniešiem, lai izveidotu pēc iespējas saderīgāku mentorpāri.

Mentorprogramma paredz kabatas naudu mentorpāra tikšanās un dažādu  pasākumu apmeklēšanas izdevumu segšanai.

Mentor Latvia organizē kopīgus izglītojošus un radošus pasākumus jauniešiem un mentoriem. Mūsu atbalstītāji sniedz iespēju mentoriem un jauniešiem apmeklēt dažādus kultūras un sporta pasākumus.

Pieteikšanās

Piesakies elektroniski, aizpildot pieteikuma anketu, kas pieejama ŠEIT, un mēs ar Tevi sazināsimies!

Mentor Latvia

Mentor Latvia ir nevalstiska organizācija, kas īsteno mentorprogrammu Latvijā kopš 2010. gada. Desmit gadu laikā esam atbalstījuši teju 400 jauniešus Rīgā, Tukumā un Jelgavā. Mentorprogrammas ideja nāk no Zviedrijas.