Noslēdzies projekts “Mentoru un mājokļa atbalsts jauniešiem pēc ārpusģimenes aprūpes”

Projekta laikā jaunieši no Rīgas un reģioniem saņēma finansiālu atbalstu mājokļa izdevumu segšanai, kā arī individuāla mentora palīdzību

29 November 2019 | Jaunumi

30. novembrī noslēdzies projekts “Mentoru un mājokļa atbalsts jauniešiem pēc ārpusģimenes aprūpes”, ko Mentor Latvia uzsāka 2018. gada jūlijā sadarbībā ar Labklājības ministriju. Projekts paredz praktisku un emocionālu atbalstu jauniešiem beidzoties ārpusģimenes aprūpei, lai sekmētu viņu iekļaušanos sabiedrībā un palīdzētu uzsākt patstāvīgu dzīvi.

Projektā seši jaunieši no trīs Latvijas reģioniem saņēma sākotnēju finansiālu atbalstu mājokļa izdevumu segšanai. 33 jauniešiem no pieciem Latvijas reģioniem projektā tika nodrošināts individuāls mentors, kurš sniedza emocionālu un praktisku atbalstu jaunietim.

Projektā iesaistītie  jaunieši kopš 2018. gada jūlija piedalās  dažādos mentorprogrammas izglītojošos un komandas saliedēšanas pasākumos. Pasākumu tēmas bija jauniešiem aktuālas un svarīgas – budžeta plānošana un izvairīšanās no ātro kredītu pakalpojumiem, dzīve bez atkarībām, mediju pratība un komunikācija sociālajos tīklos, attiecību veidošana, komunikācijas prasmes uzlabošana un citām. Projektā notika arī vairākas radošās darbnīcas, sporta spēles un citu komandu saliedējoši pasākumi.

Projekts ir unikāls, un tam ir augsta pievienotā vērtība jauniešu izaugsmē. Jaunieši ieguva ne tikai plašākas zināšanas par svarīgiem jautājumiem, bet arī uzticības personu – mentoru, ar kura atbalstu jaunietis varēja risināt sev aktuālos jautājumus, saņemt padomu un pieaugušā skatījumu sev būtiskā situācijā. Projekta laikā nozīmīgs finansiāls atbalsts tika sniegts sešiem jauniešiem, palīdzot atrast piemērotu mājokli, kā arī par mājokļa īri sākotnējo izdevumu segšanai.