Kampaņā “Dalies ar iespēju augt!” jauniešu atbalstam saziedoti 16 326,74 eiro

Laikā no 7. oktobra līdz 10. novembrim visos Rimi veikalos Latvijā jauniešu mentorprogrammai saziedoti 16 326,74 eiro. Kampaņu “Dalies ar iespēju augt!” jau ceturto gadu īstenojam sadarbībā ar veikalu tīklu Rimi. Saziedotie līdzekļi tiks izlietoti mentorprogrammas attīstībai 2020. gadā.

13 November 2019 | Jaunumi

Laikā no 7. oktobra līdz 10. novembrim visos Rimi veikalos Latvijā jauniešu mentorprogrammai saziedoti 16 326,74 eiro. Kampaņu “Dalies ar iespēju augt!”  jau ceturto gadu īsteno jauniešu atbalsta biedrība Mentor Latvia un veikalu tīkls Rimi. Saziedotie līdzekļi tiks izlietoti mentorprogrammas attīstībai 2020. gadā.

Mentorprogramma ir sociāls projekts, kas strādā ar jauniešiem no ārpusģimenes aprūpes un ģimenēm, kurās vecākiem ir ierobežotas iespējas sniegt atbalstu. Programmas laikā jaunietis saņem praktisku un emocionālu palīdzību, kas sekmē viņa iekļaušanos sabiedrībā un sagatavo patstāvīgas dzīves uzsākšanai.

“Šī akcija ir zaļā gaisma mūsu darbam ar jauniešiem, kuriem dzīve nav iedalījusi tās labākās kārtis. Ikgadu pārliecināmies, ka liela daļa veikalu apmeklētāju labprāt sniedz savu pienesumu jauniešu atbalstam un ziedo mentorprogrammai. Mums šis atbalsts nozīmē ļoti daudz. Paldies ikvienam, kurš ar savu ziedojumu palīdzējis mentorprogrammai attīstīties!” saka Mentor Latvia valdes priekšsēdētāja Dace Ljusa.

Par mentorprogrammu

Šis ir unikāls un vienīgais projekts Latvijā, kurā mentors jeb padomdevējs atbalsta jaunieti viņam vajadzīgā veidā vesela gada garumā, turklāt dara to bez atlīdzības. Mentorprogrammu Latvijā jau desmito gadu īsteno bezpeļnas organizācija Mentor Latvia, tās ideja nāk no Zviedrijas. Programmas pastāvēšanas laikā praktiska un emocionāla palīdzība sniegta 357 jauniešiem, kuri ikdienā nesaņem pietiekamu ģimenes atbalstu.