25 jaunieši un mentori no Rīgas uzsāk sadarbību

2016.gada 17.martā SEB konferenču zālē notika Mentor Latvia Rīgas mentorprogrammas atklāšanas pasākums, kurā pulcējās mentorpāri no Rīgas. Pasākuma laikā mentori, kuri izvēlēti par padomdevējiem un atbalsta personām, pirmo reizi tikās ar saviem jauniešiem. Šīgada programmā Rīgā kopumā sadarbosies 25 mentorpāri.

21 March 2016 | Jaunumi

Pasākuma Rīgas Biznesa skolas studenti organizēja dažādas spēles, lai palīdzētu mentoriem un jauniešiem iepazīties un apzināt kopīgās intereses, kā arī pārrunāt vēlamās aktivitātes, kurās turpmākajā sadarbības laikā iesaistīties.

Pasākumā piedalījās vairāki sadarbības organizāciju pārstāvji: Zviedrijas vēstniecības Rīgā otrais sekretārs Viktors Sandbergs (Victor Sandberg), SEB bankas pārstāve Dace Brencēna, Rimi Latvija pārstāve Inga Bite, kā arī Labklājības ministrijas Bērnu un ģimenes politikas departamenta direktore Līga Āboliņa.

Mentorprogramma darbojas arī Saldū, Tukumā un sākot ar 2016.gadu – Jelgavā. Lai atbalstītu Mentor Latvia darbības attīstību un izvēršanu reģionos, nepieciešams papildus atbalsts, līdz ar to sākot ar 17.martu Rimi un Supernetto veikalos uzsākta ziedojumu vākšanas kampaņa.

Mentor Latvia ir bezpeļņas organizācija, starptautiskās Mentor organizācijas dalībniece, kuras darbību atbalsta dažādi uzņēmumi un organizācijas. SEB banka ir galvenais sadarbības partneris kopš 2010.gada, kad arī Latvijā tika uzsākta mentorprogrammas darbība. 2016.gadā programmu finansiāli atbalsta arī Zviedrijas Karalienes Silvijas fonds “Care of Children”. Šīgada programmas ietvaros ir uzsākta sadarbība arī ar Rimi Latvija.

Mentor Latvia darbības laikā veiksmīga sadarbība izveidojusies arī ar citiem atbalstītājiem un sadarbības partneriem: AS “Latvijas Finieris”, SIA “Texrep Baltica”, AS “Aldaris”, Zviedrijas vēstniecību, Labdarības veikalu tīklu “Otrā elpa”, Dirty Deal Teatro, BT1, SIA “66 North Baltic”, Tukuma novada Multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs, Saldus Jauniešu centrs “Šķūnis”.

Mentor Latvia pateicas visiem atbalstītājiem un sadarbības partneriem, kuru pienesums palīdz nodrošināt mentorprogrammas darbību Latvijā un programmas attīstību, lai spētu atbalstīt arvien vairāk jauniešus, kuriem pietrūkst ģimenes atbalsta.