Kampaņā “Dalies ar iespēju augt!” varēs atbalstīt jauniešus no ārpusģimenes aprūpes

No 2019. gada 7. oktobra visos Rimi veikalos jau ceturto gadu notiek labdarības kampaņa “Dalies ar iespēju augt!” mentorprogrammas jauniešu atbalstam

7 October 2019 | Jaunumi

Jauniešu atbalsta organizācija Mentor Latvia un veikalu tīkls Rimi no šī gada 7. oktobra rīko labdarības kampaņu Dalies ar iespēju augt!”. Akcija norisinās jau ceturto gadu, tās laikā visos Rimi veikalos Latvijā varēs ziedot un palīdzēt mentorprogrammas jauniešiem, kuriem ikdienā trūkst ģimenes atbalsta.

Mentorprogramma ir sociāls projekts, kas strādā ar jauniešiem no ārpusģimenes aprūpes un ģimenēm, kurās vecākiem ir ierobežotas iespējas sniegt atbalstu. Jaunieši, kuri piedalās mentorprogrammā, iegūst uzticības personu un padomdevēju – mentoru. Programmas laikā jaunietis saņem praktisku un emocionālu palīdzību, kas sekmē viņa iekļaušanos sabiedrībā un sagatavo patstāvīgas dzīves uzsākšanai.

“Mēs iedvesmojam jauniešus dzīvot labāk un parādām dažādas iespējas, ko sniedz pilnvērtīga dzīve bez kaitīgām vielām un traucējošām attiecībām. Mentorprogramma Latvijā notiek jau desmit gadus, kuru laikā atbalstu esam snieguši 357 jauniešiem. Programmas ieguvums mērāms pat mazos notikumos, kas mainījuši jaunieša ikdienu – skolas pabeigšana, jauni draugi, atbrīvošanās no kaitīgiem ieradumiem, darba atrašana,” pieredzē dalās Mentor Latvia valdes priekšsēdētāja Dace Ljusa.

Mentorprogrammā jaunietis tiek rosināts izdarīt veselīgas izvēles dzīvesveida, attiecību un savas nākotnes veidošanas labā, tādējādi uzlabojot savas dzīves kvalitāti jau šodien. Kampaņas laikā saziedotie līdzekļi tiks izlietoti 40 mentorpāru sadarbības Rīgā un reģionos īstenošanai 2020. gadā.

Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala: “Mēs ar prieku atbalstām šo iniciatīvu, jo mentorprogrammā jaunieši tiek iedvesmoti pieņemt savus, veselīgus lēmumus un izdarīt sev labvēlīgas izvēles. Tā ir iespēja rast atbalstu dzīvē tiem jauniešiem, kuri ikdienā dažādu iemeslu dēļ nesaņem tuvinieku atbalstu. Ziedojot šai kampaņai, mums ir iespēja būt līdzās un palīdzēt tiem jauniešiem, kam atbalsta saņemšana var būt izšķiroša kvalitatīvas un piepildītas nākotnes veidošanā.”

Par mentorprogrammu

Šis ir unikāls un vienīgais projekts Latvijā, kurā mentors jeb padomdevējs atbalsta jaunieti viņam vajadzīgā veidā vesela gada garumā, turklāt dara to bez atlīdzības. Mentorprogrammu Latvijā jau desmito gadu īsteno bezpeļnas organizācija Mentor Latvia, tās ideja nāk no Zviedrijas. Programmas pastāvēšanas laikā praktiska un emocionāla palīdzība sniegta 357 jauniešiem, kuri ikdienā nesaņem pietiekamu ģimenes atbalstu.

 

Papildinformācija: 

Līva Rancāne 

Mentor Latvia sabiedrisko attiecību speciāliste

[email protected]