Mentor Latvia un Rimi ziedojumu kampaņā savāktie līdzekļi palīdzēs atbalstīt vairāk nekā 40 jauniešus gada individuālajā mentorprogrammā

Noslēgusies septītā jauniešu atbalsta biedrības Mentor Latvia un veikalu tīkla Rimi kampaņa "Dalies ar iespēju augt!" Tajā saziedoti 33 441,37 eiro, kas palīdzēs atbalstīt emocionālās veselības stiprināšanu jauniešiem, kuriem ikdienā trūkst ģimenes atbalsta

30 November 2023 | Jaunumi

Finansējuma piesaiste jauniešu individuālajai mentorprogrammai un tās ilgtermiņa nodrošināšana esošajā ģeopolitiskajā un ekonomiskajā situācijā ir izaicinošs uzdevums, taču jauniešiem tieši tagad – viņu pieaugšanas ceļā ļoti vajadzīgs. Ik gadu mūsu programmā nonāk jaunieši, kuriem pietrūkst pieaugušo atbalsta un kuri dzīvo institūcijās. Mentorprogrammas jauniešiem ir nepieciešams līdzcilvēku atbalsts, kas var būt izšķirošs solis labākai viņu nākotnes veidošanai. Tāpēc esam gandarīti par brīvprātīgo mentoru interesi atbalstīt jauniešus. Šogad esam saņēmuši teju 100 brīvprātīgo pieteikumus, kuri apliecinājuši vēlmi programmā veselu gadu būt kopā ar jaunieti un sniegt individuālu atbalstu, lai jaunietis labāk sagatavotos patstāvīgai dzīvei un veiksmīgāk iekļautos sabiedrībā. Bez apkārtējo palīdzības tas nebūtu iespējams, un esam ļoti pateicīgi mūsu partneriem Rimi un ikvienam ziedotājam par izrādīto atbalstu,” pauž Mentor Latvia izpilddirektore Edīte Zvirbule.

Esam ļoti gandarīti un sakām lielu paldies visiem, kas iesaistījās, lai jaunieši, kuriem trūkst ģimenes atbalsta, to varētu saņemt pie citiem pieaugušajiem un pēc iespējas labāk sagatavoties patstāvīgai dzīvei. Nevienam cilvēkam nevajadzētu būt izstumtam un vientuļam tikai tāpēc, ka viņa dzīves apstākļi jau pašā sākumā ir bijuši izaicinoši. Mēs visi esam viena sabiedrība, mēs paši to veidojam, un mūsu ziņā ir palīdzēt tiem, kam tas nepieciešams,” saka Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

Mentor Latvia izveidotā individuālā mentorprogramma ir vienīgā Latvijā, kurā mentors jeb padomdevējs atbalsta jaunieti viņam vajadzīgā veidā vesela gada garumā (vai ilgāk), turklāt dara to bez atlīdzības. Mentorprogramma strādā ar 12–21 gadu veciem jauniešiem no ārpusģimenes aprūpes, lai palīdzētu sagatavoties patstāvīgas dzīves uzsākšanai un sekmētu iekļaušanos sabiedrībā. Mentorprogrammu Latvijā īsteno bezpeļņas organizācija Mentor Latvia, tās ideja nāk no Zviedrijas. Programmas 13 pastāvēšanas gadu laikā praktiska un emocionāla palīdzība sniegta vairāk nekā 500 jauniešiem, kuri ikdienā nesaņem pietiekamu ģimenes atbalstu.